HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid,
de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)

Januari 2024

De volgende fase in je ontwikkeling

Ik vroeg me af waar we nu staan op onze collectieve reis naar een hoger niveau van bestaan. Om daar wat meer inzicht in te krijgen, heb ik een tarotlegging gedaan voor de komende 12 maanden. Tenminste, dat dacht ik.

De legging verraste me echter, omdat het niet (alleen) over de komende 12 kalendermaanden bleek te gaan, maar over 12 willekeurige opeenvolgende maanden (of periodes). De kaarten toonden duidelijk een ontwikkelingspad.

Een ontwikkelingspad, waarin je kunt gaan ontdekken hoe je jouw leven kunt vormgeven als bewust multidimensionaal mens, met als centraal thema “Ik heers als een soeverein vorst over mijn eigen leven, en over al het leven dat met mij en mijn leven verbonden is.”

(Gebruikt tarot-deck: Joie de Vivre van Paulina Cassidy)

tarotlegging

Dit ontwikkelingspad begint als je vorige ontwikkelingsfase, integratie en leren samenwerken met je Ziel als twee-eenheid, is afgerond. Je bent dan klaar om ook met je hogere Geest te integreren en te ontdekken hoe de nieuwe samenwerking werkt.
Je bewustzijn vormt dan een drie-eenheid, dat niet alleen stevig geworteld is in de Aarde en het dagelijkse leven op die Aarde, maar ook in het Eenheidsbewustzijn, het veld waarin al het leven op elkaar is afgestemd, en op de kwantumwerkelijkheid, het veld met alle potentiële mogelijkheden om het leven in de fysieke werkelijkheid vorm te geven.
Hierdoor kan je als mens erop vertrouwen dat je jouw best mogelijke leven gaat vormgeven. Je hoeft geen angst meer te hebben dat er iets fout zou kunnen gaan door jouw toedoen of door toedoen van anderen. Hierdoor kan je de controle loslaten. Je kunt eindelijk uitademen, en je ontspannen laten meevoeren door de levensstroom van potentiële mogelijkheden.

Wat opvalt aan de legging is dat veel thema’s van de vorige fase terugkomen.
Het gaat nog steeds over omgaan met verandering, doorbreken van illusies, angst omzetten in vertrouwen, en een nieuwe weg inslaan met nieuwe kansen.
Dat is logisch, want je bent nog steeds mens en de wereld om je heen functioneert nog steeds op de oude manier. Wat nieuw is, is jouw bewustzijn en daarmee de manier waarop je naar het leven kijkt, naar het leven dat je wilt creëren en naar de manier waarop je dat leven kunt creëren.

Nadat de samenwerking met je hogere Geest is geïnitieerd, krijg je weer uitdagingen om je leven in lijn te kunnen brengen met jouw nieuwe werkelijkheid. Want je volgde weliswaar je levenspad onder leiding van je Ziel, maar je werkte alleen met die mogelijkheden die je al kende vanuit jouw perspectief en jouw werkelijkheid en niet met alle nog voor jou onbekende mogelijkheden voor het vormgeven van jouw toekomst.
Je kan in paniek raken als je ziet dat je leven weer lijkt in te storten. Maar als je je realiseert dat nieuwe mogelijkheden ruimte nodig hebben om zich te manifesteren, kan je de kracht vinden om deze periode met vertrouwen door te komen.

Na deze periode start een interessant traject van 7 stappen dat begint met de kaart Munten 9 en eindigt met de kaart Munten Aas. Van vertrouwen in het groeiproces tot de beloning daarvan met creativiteit, productiviteit, kansen en overvloed.
Daartussen liggen 5 stappen die allemaal te maken hebben met de transitie van denken vanuit je lagere menselijke geest naar denken vanuit je hogere Geest.

Uiteindelijk leidt dit groeiproces tot het begin van een volgende groeicyclus en sta je weer aan het begin van een volgende fase, waarin je het leven kan gaan vormgeven en manifesteren als perfect samenwerkende drie-eenheid.

De 12 stappen op een rijtje:

Stap 1: Eventuele blokkades voor samenwerking met je hogere Geest aanpakken
Stap 2: Jezelf en je leven in lijn brengen met je leven als drie-eenheid
Stap 3: Leren werken met de stuwende kracht van toekomstige mogelijkheden
Stap 4: Je leven op een hoger plan brengen door vernieuwende ideeën uit te werken
Stap 5: Je innerlijke transitie naar een hoger niveau van zijn
Stap 6: Ontdek de kwaliteiten waarmee je het beste samenwerkt met je hogere Geest
Stap 7: Ontdekken dat het idee dat je beperkt wordt een illusie is
Stap 8: Je manier van denken aanpassen om met de nieuwe ideeën te kunnen werken
Stap 9: Mentale angsten loslaten door een verandering van perspectief
Stap 10: Optimaal benutten van nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling
Stap 11: Het leven gaat door, ‘onward and upwards’
Stap 12: Een nieuwe ontwikkelingsfase begint

Ontwikkelingspad “Leren samenwerken met je hogere Geest”

Centraal thema:

“Heersen als een soeverein vorst over je eigen leven en al het leven dat met jou en je leven verbonden is”

Deze ontwikkelingsfase draait om het ‘heersen’ over je eigen leven, op dezelfde manier als een evenwichtige koning dat zou doen over zijn koninkrijk. Een koning met kwaliteiten als betrouwbaar, stabiel, sterk, ondernemend en competent. Een koning die buik, hart en hoofd geïntegreerd heeft en die deze alle drie gebruikt bij het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Niet alleen je eigen leven vaart daar wel bij, maar ook al het leven dat met jou en jouw leven verbonden is.

Je weet inmiddels dat jouw leven niet op zichzelf staat, maar dat je onderdeel bent van een groter samengesteld geheel, waarin alle mogelijkheden zo op elkaar zijn afgestemd dat iedereen, niemand uitgezonderd, zijn of haar best mogelijke leven kan leiden.
Jouw keuzes hebben daardoor niet alleen invloed op de kwaliteit van je eigen leven, maar ook op de levenskwaliteit van anderen. Daarom neem je jouw verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het leven door alleen nog maar te kiezen voor het creëren van op al het leven afgestemde mogelijkheden en niet voor mogelijkheden die ten koste gaan van de kwaliteit van het leven van anderen of van jezelf.

Op menselijk niveau, het niveau van de fysieke werkelijkheid, is de samenhang van het leven niet zichtbaar. We kunnen die samenhang echter wèl waarnemen als we ‘kijken’ door de ogen van onze Ziel. Deze neemt onze werkelijkheid waar op het niveau van de eenheid van het leven. Op dat niveau is ook te zien waar het leven in de fysieke werkelijkheid nog niet in lijn is met deze innerlijke samenhang en wat ervoor nodig is om die samenhang te herstellen.
Daarom is de Ziel de beheerder van onze individuele en gezamenlijke levensplannen waarin alle op elkaar afgestemde mogelijkheden om ons toekomstige leven vorm te geven zijn opgenomen.

Echter, de Ziel ziet dan wel de samenhang van het leven, maar heeft geen zicht op alle potentiële mogelijkheden waarmee het leven gevormd kan worden. Deze mogelijkheden zijn namelijk zichtbaar op het kwantum- of deeltjesniveau van onze werkelijkheid en dat is het domein, of ‘leefgebied’ van onze hogere Geest.
Op dit niveau van onze werkelijkheid zijn er eindeloos veel mogelijkheden zichtbaar om een werkelijkheid mee vorm te geven. Om deze mogelijkheden in verband te kunnen brengen met wat mogelijk is in de fysieke werkelijkheid en om die mogelijkheden af te stemmen op de mogelijkheden van iedereen, is er afstemming nodig tussen de Mens die jij bent, de Ziel die jij bent en de hogere Geest die jij tegelijkertijd ook bent.
Deze afstemming kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de ‘afstand’ tussen de verschillende niveaus van je bewustzijn en afhankelijk van waar deze niveaus van bewust zijn zich bevinden ten opzichte van hun plaats in je lichaam.
Het menselijke lichaam biedt plaats aan drie opeenvolgende niveaus van bewustzijn, namelijk in je buik, in je hart en in je hoofd. Je menselijke bewustzijn heeft zijn plaats in je buik, je Zielsbewustzijn in je hart en je hogere Geestbewustzijn in je hoofd.
De ideale manier van samenwerken is wanneer deze drie niveaus van je bewustzijn ieder hun plaats in je lichaam innemen èn de drie niveaus van bewustzijn volledig zijn geïntegreerd tot één samengesteld geheel, een drie-eenheid.

In de 12 stappen van je nieuwe ontwikkelingspad ga je ontdekken hoe je deze integratie en samenwerking met je hogere Geest het beste vorm kunt geven.

Deel 1 Voorbereidingsfase

Stap 1: Eventuele blokkades voor samenwerking met je hogere Geest aanpakken

Steekwoorden: communicatie, keuze, liefde, vertrouwen, passie

Een voorwaarde voor integratie en samenwerking met je hogere Geest is dat je al een bewuste samenwerking met je Ziel bent aangegaan. En dat je menselijke bewustzijn en het bewustzijn van je Ziel al zijn geïntegreerd tot één samengesteld geheel.
Anders gezegd: je buik (Mens) en hart (Ziel) zijn al geïntegreerd tot een twee-eenheid. Als laatste komt het hoofd (de hogere Geest) er dan bij.

Het proces dat je de komende 12 maanden gaat doorlopen heb je ook al doorlopen met je Ziel.
Ooit, in een ver verleden, heb je de samenwerking met je Ziel verbroken en ben je van je levenspad gaan afwijken. Misschien doordat je er geen vertrouwen meer in had dat je Ziel wel het beste met jou en de wereld voor had, omdat de werkelijkheid zoveel anders bleek dan je van tevoren had gedacht. Of misschien dacht je dat je gefaald had als mens en durfde je je Ziel niet meer onder ogen te komen vanwege de ‘fouten’ die je had gemaakt.
Deze misverstanden moesten dus eerst worden opgehelderd voordat je überhaupt ‘ja, ik wil’ kon zeggen tegen de vernieuwde samenwerking met je Ziel. Het vertrouwen moest hersteld worden, je moest inspraak in je levensplan krijgen en je levensplan moest beter aansluiten op het leven in de fysieke werkelijkheid en op hoe het leven wordt ervaren vanuit een menselijk lichaam.
En omdat je een van je levensplan afwijkend leven bent gaan vormgeven, moest je je leven weer in lijn gaan brengen met jouw plaats en rol binnen het leven als geheel. Je moest ook alle gewoontes, gedachtes en reacties waarmee je je afwijkende leven had vormgegeven opruimen of omvormen. En alles wat onbewust invloed had op je gedachten, gedrag en handelen. Waarschijnlijk ben je hier jaren mee bezig geweest.

Een vergelijkbaar proces zal je moeten doorlopen om de samenwerking met je hogere Geest te herstellen en integratie mogelijk te maken.
In deze stap zal je daarom uitdagingen krijgen om te checken of er met betrekking tot die relatie en samenwerking nog werk aan de winkel is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er misverstanden zijn ontstaan in het verleden, tijdens vorige levens, tussen jouw menselijke bewustzijn en je hogere Geest of tussen je Ziel en je hogere Geest. Deze misverstanden moeten eerst uit de weg geruimd worden, voordat je met je hogere Geest kunt integreren en jullie kunnen gaan onderzoeken hoe de nieuwe samenwerking het beste werkt.

De misverstanden tussen je hogere Geest en jou of je Ziel zijn gerelateerd aan de verschillende perspectieven van waaruit ieder van jullie naar het leven kijken en naar de mogelijkheden om je leven vorm te geven. Dit verschil in perspectief heeft weer te maken met de verschillende frequenties waarop jullie bewustzijn functioneert. Jij, als mens, functioneert op de laagste frequentie, je hogere Geest op de hoogste frequentie, en het frequentiebereik van je Ziel overlapt die van jou en die van je hogere Geest. Je hogere Geest ‘draait’ op zo’n hoge snelheid dat hij alle mogelijkheden die er zijn om je leven vorm te geven in één keer kan overzien, terwijl jouw frequentie zo is vertraagd dat je juist alle details kan waarnemen en je een creatie stapje voor stapje kunt opbouwen.

Dit verschil kan hebben geleid tot grote irritatie bij je hogere Geest omdat je zijn ideeën leek te negeren, en tot een gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’ bij jou, omdat je juist je uiterste best deed om die ideeën vorm te geven. Het kan zijn dat je hogere Geest heeft geprobeerd om je via allerlei manipulatietechnieken zover te krijgen dat je de mogelijkheden die hij zag vorm zou geven en dat je Ziel je vervolgens in bescherming had genomen door je van je hogere Geest af te schermen door het contact te verbreken en samen met jou verder te gaan.

Je begrijpt dat deze misverstanden eerst opgehelderd moeten worden, voordat jullie de bewuste keuze kunnen maken om weer als drie-eenheid verder te gaan, maar nu op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen en met respect voor ieders plaats en functie binnen het geheel.
Deze stap is daarom een initiatiefase. Het begin van een gezamenlijk leertraject.

Stap 2: Jezelf en je leven in lijn brengen met je leven als drie-eenheid

Steekwoorden: Bevrijding, openbaring, ontwaken, vrijheid, realiteit

Voordat je kunt beginnen met het onderzoeken van de samenwerking met je hogere Geest, moet je leven in lijn gebracht worden met het leven dat je als drie-eenheid kunt gaan vormgeven.
De basis van waaruit je je nieuwe leven gaat creëren, je nieuwe mogelijkheden gaat manifesteren, moet goed zijn. Alleen op een stevig fundament kan je een stabiel huis bouwen.
Daarom zal je in deze stap uitdagingen krijgen om alles op te ruimen en los te laten wat niet in lijn is met je nieuw te creëren leven.

Dit proces is je niet vreemd. Ook toen je de samenwerking met je Ziel aanging heb je je leven onder de loep moeten nemen en alles wat niet in lijn was met je plaats en rol binnen het leven als geheel heb je moeten loslaten. Het ging daarbij vooral om het veranderen van gedrag waardoor je een van je levensplan afwijkend leven leefde.

Het verschil in samenwerking met alleen je Ziel of ook met je hogere Geest zit in de potentiële mogelijkheden die je hebt om je leven mee vorm te geven. In de samenwerking met je Ziel kon je alleen maar putten uit je geheugen en je voorstellingsvermogen. Je werkelijke mogelijkheden voor de toekomst werden niet meegenomen in je levensplan, omdat dit het domein (frequentiebereik) is van je hogere Geest en er geen uitwisseling was tussen je hogere Geest en je Ziel. En als die uitwisseling er wel was, dan waren de potentiële toekomstige mogelijkheden niet afgestemd op wat mogelijk is in je huidige dagelijkse werkelijkheid omdat er geen afstemming was tussen jou en je hogere Geest.

In de drie-eenheid ga je je best mogelijke leven manifesteren in afstemming met je Ziel en je hogere Geest. Van alle potentiële mogelijkheden om je leven vorm te geven, worden dan alleen de realistische mogelijkheden in je levensplan opgenomen. Mogelijkheden die zijn afgestemd op de huidige en toekomstige mogelijkheden van de dagelijkse werkelijkheid.

Stap 3: Leren werken met de stuwende kracht van toekomstige mogelijkheden

Steekwoorden: Compassie, geduld, balans, healing, kracht

Je leven kan aan de buitenkant behoorlijk instabiel en onvoorspelbaar zijn. Hierdoor kan je angstig worden over je toekomst en je kunt je machteloos voelen, niet in staat om de verandering in je leven te brengen waar je zo naar verlangt.
Aan je leven aan de binnenkant kan je echter de kracht ontlenen om met deze steeds veranderende werkelijkheid om te gaan, je eigen weg door het leven te vinden en zo je best mogelijke leven te creëren.

Het verschil tussen de werkelijkheid aan de buitenkant en die aan de binnenkant is, dat in de buitenwereld keuzes worden gemaakt vanuit het idee dat je als individu moet zien te overleven in een vijandige wereld. Een wereld waarin alles en iedereen zich plotseling tegen je kan keren, omdat ze jou zien als gevaar voor hun voortbestaan.
De werkelijkheid aan de binnenkant koestert jou en jouw leven juist, omdat jij een belangrijk deel bent van het leven als geheel. Het zorgt er daarom voor dat jouw leven afgestemd is op al het andere leven dat met jou en je leven verbonden is.
Als je op je innerlijke kracht vertrouwt kan je er zeker van zijn dat je je best mogelijke, afgestemde leven zal creëren.

Je innerlijke kracht is de levensenergie die door je heen stroomt. De stroom van deeltjes materie die de potentiële mogelijkheden voor je toekomstige leven bevat. Vanuit de toekomst geeft deze levensstroom je als het ware een duwtje in de rug in de goede richting. Als je met deze stroom mee stroomt, dan kan je er zeker van zijn dat jouw leven één blijft met al het leven.

De potentiële mogelijkheden in jouw levensstroom zijn de mogelijkheden die door je Ziel zijn opgenomen in je levensplan.
Voordat je de samenwerking aanging met je hogere Geest, waren deze potentiële mogelijkheden gericht op het kunnen creëren van jouw eigen leven in een niet op jou afgestemde buitenwereld. De Ziel stemde je levensplan op jou af en op mogelijkheden die al gemanifesteerd waren in de buitenwereld.
Nu je een samenwerkingsverband bent aangegaan met je hogere Geest, worden ook de toekomstige, nog niet gemanifesteerde mogelijkheden meegenomen in je levensplan. Je gaat ontdekken hoe je stapje voor stapje jezelf en de wereld om je heen op een hoger niveau van bestaan kunt brengen.

Deel 2 Leren samenwerken met je hogere Geest

Stap 4: Je leven op een hoger plan brengen door vernieuwende ideeën uit te werken

Steekwoorden: Voorspoed, overvloed, vertrouwen, onafhankelijkheid, groei

In deze stap ga je ontdekken wat de toegevoegde waarde is van samenwerken met je hogere Geest als het gaat om de mogelijkheden die je hebt om je leven mee vorm te geven.

Bij het volgen van je levenspad onder leiding van je Ziel kreeg je al een gevoel van onafhankelijkheid en groei. Anders dan toen je nog in de overlevingsmodus zat, voelde je je niet meer afhankelijk van andere mensen om je eigen leven te kunnen leven. Naarmate het volgen van de aanwijzingen succes en voorspoed opleverde, groeide je vertrouwen in je Ziel en je levenspad.

Je Ziel hielp je bij het vormgeven van een leven volgens je eigen ideeën.
Je verleden speelde echter nog wel een rol bij de keuzes die je maakte en daarmee bij de mogelijkheden die werden opgenomen in je levensplan. Zo probeerde je bijvoorbeeld situaties en mensen te mijden die je het gevoel gaven dat er geen ruimte was om jezelf te zijn en je eigen leven vorm te geven naar je eigen ideeën.
Hiermee beperkte je de mogelijkheden om je best mogelijke leven vorm te geven.

Samen met je Ziel heb je je los gemaakt uit een leven dat niet bij je paste en dat je ernstig beperkte in je mogelijkheden om je leven vorm te geven naar je eigen ideeën. Een leven waarin je vrij bent om jezelf te zijn.
Maar het is nog niet je best mogelijke leven omdat je je beperkt tot de ideeën die gebaseerd zijn op je ervaringen en kennis uit het verleden. Je hogere Geest heeft zicht op al je mogelijkheden. Niet alleen de bestaande, maar ook de toekomstige.

Om je beste mogelijkheden voor je eigen leven vorm te kunnen geven zal je de focus op eventuele gevaren uit het verleden los moeten laten. Je Ziel weet inmiddels waar je bang voor bent en zal oplossingen in je levensplan opnemen om ervoor te zorgen dat je in iedere situatie en ieder gezelschap de vrijheid hebt om je eigen leven vorm te geven.

Dan kan je de ideeën van je hogere Geest gaan ontvangen om te bepalen hoe je deze het beste vorm zou kunnen geven in de bestaande werkelijkheid.
Leven in de fysieke dimensie van onze werkelijkheid is tenslotte jouw expertise.
Je Ziel neemt vervolgens het stappenplan voor deze nieuwe creatie op in je levensplan, waarna je jouw deel van de creatie kan gaan uitvoeren.
Zo ontstaat er een samenwerking tussen jullie drieën waarin ieder zijn eigen rol heeft vanuit de eigen expertise. Je hogere Geest weet wat er allemaal mogelijk is, je Ziel kijkt welke mogelijkheden leiden tot het beste leven van iedereen en het leven als geheel, jij weet alles van de fysieke werkelijkheid en past de ideeën daarop aan, en je Ziel maakt het stappenplan om de beste mogelijkheid te kunnen creëren.

Met de vernieuwende ideeën van je hogere Geest breng je jouw leven, het leven van anderen en het leven als geheel, op een hoger niveau van bestaan.

Stap 5: Je innerlijke transitie naar een hoger niveau van zijn

Steekwoorden: Transitie, begeleiding, herstel, verkenning, beweging

In stap 2 is je uiterlijke werkelijkheid in lijn gebracht met je best mogelijke toekomst. In deze stap ga je een innerlijke transitie maken naar een hoger bewustzijn, de drie-eenheid.
Je wordt je ervan bewust dat je innerlijke werkelijkheid wordt bepaald door je niveau van bewustzijn. Je bewustzijn bepaalt hoe je naar de wereld kijkt, naar hoe je wat er in je leven gebeurt ervaart en hoe je erop reageert.

Als mens, met een menselijk bewustzijn dus, kan je de wereld ervaren als vijandig. Het gaat om eten of gegeten worden. Een wereld waarin je zo goed mogelijk moet zien te overleven, liefst zo comfortabel mogelijk. Je gedrag zal erop gericht zijn om de wereld om je heen te vriend te houden, of om je onzichtbaar te maken door je heel stil te houden, of juist op het controleren, overheersen en bevechten van anderen. Met een menselijk bewustzijn zit je in de overlevingsmodus.

Vanuit je Zielsbewustzijn ziet de wereld er heel anders uit. Je ervaart de wereld als een samenhangend geheel. Als één leven dat is samengesteld uit veel zelfstandig functionerende onderdelen die ieder een eigen plaats en functie hebben binnen dat geheel waarmee ze elkaar ondersteunen. Je kunt het vergelijken met hoe je lichaam functioneert.
Je gedrag is erop gericht om je leven en je omgeving in lijn te brengen met wie jij bent en met de rol die jij daarom vervult binnen dit geheel.
Vanuit het Zielsbewustzijn is het heel frustrerend als mensen keuzes maken die ten koste gaan van de samenhang van het leven, van de kwaliteit van het leven en soms zelfs ten koste van de levens van andere mensen.

Vanuit het bewustzijn van je Hogere Geest kijk je naar de vele mogelijkheden waarmee je je leven kunt vormgeven en ervaren. Bestaande mogelijkheden, dat wat de Aarde nu te bieden heeft, en toekomstige mogelijkheden. Alles is mogelijk als je kijkt door de ogen van je hogere Geest.
Vanuit het hogere Geestbewustzijn is het onbegrijpelijk dat niemand al die mogelijkheden lijkt te zien, dat de concepten die de hogere Geest aandraagt niet worden begrepen of worden afgewezen als ‘niet mogelijk’, en dat het vormgeven van die mogelijkheden zo lang moet duren.

Je ziet dat deze drie niveaus van jouw bewustzijn ieder een eigen perspectief op de wereld hebben en op hun eigen manier reageren op wat er in het leven gebeurt.
Door alle drie niveaus van jouw bewustzijn met elkaar te integreren, krijg je een nieuw bewustzijn waarmee je op een nieuwe manier naar je leven kijkt en waardoor je op een nieuwe manier reageert op wat er in je leven gebeurt.
En tegelijk kijkt, vanuit dit geheel, ieder niveau van je bewustzijn ook vanuit het eigen perspectief naar de wereld en brengt de eigen expertise in om gezamenlijk tot de juiste reactie op gebeurtenissen te komen.

In deze periode wordt alles onder je aandacht gebracht wat een integratie met het bewustzijn van je hogere Geest in de weg zit zodat je dat kunt oplossen. Daarna kan de integratie met je Mens/Ziel-bewustzijn plaatsvinden.
Je bent dan een ander mens en reageert daarom anders op je omgeving dan vóór de integratie.

Stap 6: Ontdek de kwaliteiten waarmee je het beste samenwerkt met je hogere Geest

Steekwoorden: Helderheid, praktische intelligentie, inzicht, communicatie

In deze stap ga je ontdekken welke kwaliteiten je het beste kunt inzetten in de samenwerking met je hogere Geest.

Je bent gewend om je leven vorm te geven met al bestaande mogelijkheden. Voor deze ideeën doe je een beroep op je geheugen en op de kennis en expertise van anderen.
Je hogere Geest komt echter met hele nieuwe ideeën. Vernieuwingen die je nog niet kent en die nog niet bestaan in deze werkelijkheid. Dan heb je een andere manier nodig om deze ideeën vorm te geven en te manifesteren in je leven.

Hoewel deze ideeën nog niet bestaan, ga je ze wel vormgeven vanuit bestaande mogelijkheden. Je hebt dan een open geest nodig om mogelijkheden te zien in de nieuwe ideeën die je hogere Geest aandraagt, maar ook een praktische intelligentie om deze ideeën vorm te geven vanuit de bestaande mogelijkheden.

De ideeën van je hogere Geest zijn vaak nog niet helemaal afgestemd op de huidige bestaande werkelijkheid. Dat komt doordat die ideeën zijn ontworpen voor de ideale wereld en helaas leven we in een wereld die verre van ideaal is. Het is dan jouw taak (als mens) om je expertise toe te passen over hoe het werkt in de bestaande werkelijkheid om de concepten aan te passen aan wat mogelijk is. Hiervoor is het nodig om te communiceren met je hogere Geest, zodat die de concepten kan aanpassen en je Ziel het juiste creatieplan in je levensplan kan opnemen.

Stap 7: Ontdekken dat het idee dat je beperkt wordt een illusie is

Steekwoorden: Vrijheid, kwetsbaarheid, illusie, angst, loslaten

Je hogere Geest vraagt van je om je leven op een nieuwe manier vorm te geven. Met nieuwe, vernieuwende, ideeën. Dat wil je ook graag, maar je vraagt je af of het wel mogelijk is. In het verleden heb je veel weerstand, dreigementen en misschien zelfs tegenwerking ervaren bij het vormgeven van je leven op jouw manier. Door deze tegenstand werd je overlevingsmechanisme getriggerd. Je ‘beveiligingssysteem’ dat je waarschuwt wanneer je een leven vorm wilt gaan geven dat afwijkt van wat in de bestaande werkelijkheid past en dat je helpt om op de beste manier door de levensbedreigende situatie heen te komen.
De weerstand en dreigementen hebben je geleerd om je aan te passen aan de mores van de groep en beperkingen voor lief te nemen, om je eigen voortbestaan veilig te stellen.

De situatie is nu echter totaal anders.
Je voortbestaan is gegarandeerd, omdat jouw leven is ingebed in een overkoepelend leven waarin alle levens op elkaar zijn afgestemd. Ook op levens die nog op de oude manier worden vormgegeven.
De nieuwe ideeën om jouw leven, de levens van anderen en het gezamenlijke leven op een hoger niveau van bestaan te brengen, zijn al aanwezig op deeltjesniveau.
Bovendien breng jij, vanuit jouw kennis en ervaring, die ideeën in lijn met het leven in de bestaande werkelijkheid. Dat betekent dat je oplossingen vindt om de weerstanden en bedreigingen te voorkomen. Deze oplossingen worden opgenomen in je levensplan.
Door te vertrouwen op de drie-eenheid die je nu bent, kan je je angst om beperkt te worden los laten.

Stap 8: Je manier van denken aanpassen om met de nieuwe ideeën te kunnen werken

Steekwoorden: Visie, prestatie, logica, rechtvaardigheid, standvastigheid

Leven vanuit het idee dat je je moet aanpassen aan de bestaande werkelijkheid, brengt een bepaalde manier van denken met zich mee. Je moet je voegen naar je omgeving en je geeft je leven vorm met al bestaande mogelijkheden. Je kijkt dus voortdurend naar je uiterlijke omgeving, en naar het verleden, om te bepalen hoe jouw leven daarin zou kunnen passen.

Om je leven vorm te kunnen geven met de ideeën en concepten van je hogere Geest, is een totaal andere manier van denken nodig.
Je moet je openstellen voor het ontvangen van toekomstige, nog onbekende mogelijkheden en je moet ervoor zorgen dat deze mogelijkheden ook daadwerkelijk kunnen gaan functioneren binnen de bestaande werkelijkheid door aanpassingen te maken in de aangereikte concepten. Om ruimte te maken voor die nieuwe mogelijkheden binnen de bestaande werkelijkheid. En om ervoor te zorgen dat bestaande levens mee veranderen zonder dat tegenstand wordt getriggerd.

In de nieuwe situatie heb je een actieve, bewuste rol in het omzetten van een idee in een concept en vervolgens in een werkende creatie.

Stap 9: Mentale angsten loslaten door een verandering van perspectief

Steekwoorden: Perspectief, onderdrukking, angst, hoop, licht

Je hebt heel lang in de overlevingsmodus gezeten. Zolang dat je lichaam precies weet hoe je moet reageren in bedreigende situaties. Vechten? Vluchten? Verstillen? Aanpassen? Pleasen? Ook je gedachten worden door dit overlevingsmechanisme bepaald. Het zijn angst-gedachten.
Je herinnert je de bedreigingen nog heel goed, en die herinneringen kunnen je ervan weerhouden om de ideeën van je hogere Geest vorm te gaan geven.

Wat nodig is om je leven op een hoger niveau te brengen is een verandering van perspectief. Niet kijken vanuit het beperkte perspectief van overleven, maar vanuit het ruimere perspectief van perfect op elkaar afgestemde levens en daarop afgestemde potentiële mogelijkheden.

Je hoeft het niet meer alleen te doen, Je bent nu onderdeel van een groter samenwerkend geheel.

Stap 10: Optimaal benutten van nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling

Steekwoorden: Kansen, overvloed, beloning, productiviteit, creativiteit

Deze stap is verbonden met stap 4, waarin je de toegevoegde waarde mocht gaan ontdekken van samenwerking met je hogere Geest ten opzichte van alleen samenwerken met je Ziel.
Door je open te stellen voor de nog onbekende vernieuwende ideeën van je hogere Geest kan je het best mogelijke leven creëren voor jezelf en iedereen die met jouw leven verbonden is. Je hoeft niet meer in angst te leven en je te beperken tot het hercreëren van ideeën die je in het verleden een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid gaven.

In de tussenliggende stappen heb je alle aspecten van het creëren in je geest op een hoger niveau gebracht door nieuwe taken op je te nemen en een nieuwe rolverdeling aan te brengen tussen je menselijke geest en je hogere Geest.
Je hebt de controle losgelaten over hoe je ‘best mogelijke leven’ eruit zou moeten zien en je hebt een nieuwe verantwoordelijkheid geaccepteerd om de ideeën en concepten van je hogere Geest te beoordelen en aan te passen op de huidige fysieke werkelijkheid en de manier waarop anderen die werkelijkheid in stand houden.

Nu je je menselijke bewustzijn, je kleine ‘ik’, hebt getransformeerd van angstig en alleen naar vol vertrouwen en ingebed in een groter, samenwerkend geheel, komen er nieuwe kansen voor groei en ontwikkeling op je pad.

Deel 3 Afronding en nieuw begin

Stap 11: Het leven gaat door, ‘onward and upwards’

Steekwoorden: Verandering, revolutie, cycli, beweging, geluk

Je hebt zo hard gewerkt de afgelopen maanden en wat een resultaat! Je hebt je bewustzijn op een hoger niveau gebracht. Je functioneert nu als drie-eenheid waarin je Mens, je Ziel en je Geest op een nieuwe manier samenwerken. Vanaf nu co-creeër je het best mogelijke leven voor jezelf, anderen en het leven als geheel.
Misschien denk je dat je nu klaar bent. Het leven gaat echter door. Verandering is de enige constante.
In deze stap wordt je eraan herinnerd dat het leven niet in een rechte lijn maar in cycli beweegt. Niet in steeds dezelfde cirkels (hoewel je in het verleden wel in vicieuze cirkels hebt vastgezeten), maar in een steeds wijder wordende spiraalbeweging omhoog. Omhoog, omdat je bewustzijn steeds groeit naar een hoger niveau. Wijder, omdat het leven steeds meer mogelijkheden biedt om je leven mee te vormen en te ervaren.

Je levenspad beweegt zich in een cyclische beweging door het leven. Hierdoor lijk je steeds weer dezelfde situaties tegen te komen. Situaties waar je eerder geen oplossing voor had waardoor je het gevoel kreeg dat je vast bleef zitten in een leven dat niet bij je paste. In deze stap zal je nieuwe oplossingen aangereikt krijgen waardoor je moeiteloos je beste mogelijkheden kunt vormgeven.

Stap 12: Een nieuwe ontwikkelingsfase begint

Steekwoorden: Creativiteit, begin, energie, richting, intuïtie

De samenwerking met je Ziel en je hogere Geest geeft je volop energie en het geeft je intuïtie en je creativiteit een boost.
Je hebt deze ontwikkelingsfase met succes afgerond. Je hebt jezelf, je bewustzijn, op een hoger niveau gebracht. Nu kan je, als drie-eenheid beginnen aan het op een hoger niveau brengen van je leven en daarmee de levens van anderen en het leven als geheel.

Het leven op Aarde zit nog steeds in de overgangsfase van de evolutie van het leven naar een hoger niveau van bestaan. Jouw ontwikkeling van afgescheiden individu via de twee-eenheid naar de drie-eenheid die je nu bent, is een belangrijke stap in die collectieve overgangsfase. Met je nieuwe bewustzijn heb je namelijk alle mogelijkheden in huis om het dagelijkse leven naar het volgende evolutieniveau te tillen.

Ondersteuning

Ik hoop dat ik je een beetje inzicht heb gegeven in deze ontwikkelingsfase. Bij het doorlopen van de stappen de komende maanden, zal ik de informatie zeker nog aanvullen.
En kijk eens bij Behandelsessies en -trajecten hoe ik je kan ondersteunen als je bent vastgelopen,
ongeacht waar je bent in je ontwikkelingsproces naar een hoger niveau van bewust zijn.


AANBIEDING: de eerste 3 sessies, inclusief intake, voor 50 euro


< Vorige     Volgende  >

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Februari 2024
‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen
Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom en de kracht van invloeden van buitenaf
Januari 2024
In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid, de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)
Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT