HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom
en de kracht van invloeden van buitenaf

Februari 2024

Januari begon voor mij met een vliegende start. Ik werd van binnenuit gepusht om actie te nemen, nadat mijn leven al jaren op een laag pitje voortkabbelde. Mijn levensstroom gaf me een duwtje in de rug waardoor ik de energie kreeg om precies die mogelijkheden vorm te geven die afgestemd zijn op mezelf, anderen en het leven als geheel.

Maar tegelijk met de afgestemde acties van binnenuit werd ik ook geconfronteerd met krachten van buitenaf die invloed op mij probeerden uit te oefenen om iets aan mijn voorgenomen actie te veranderen waardoor ik juist niet-afgestemde actie zou nemen.

Zo werd ik gepusht om een advertentie te plaatsen op Facebook om nieuwe cliënten aan te trekken. In het verleden had ik dat al eens gedaan met prima resultaat. Maar inmiddels was er van alles veranderd in het advertentiebeheerprogramma. Ik moest opnieuw bepalen wat ik precies wilde bereiken met die advertentie. Het leek me een goed idee om zoveel mogelijk mensen in mijn doelgroep te bereiken die ook reageren op mijn advertentie.
Tot mijn verbazing kreeg ik al direct de eerste dag twee bijzonder negatieve reacties. De dag erna kreeg ik duimpjes van mensen die helemaal niet in mijn doelgroep zaten! Huh? Het waren allemaal mensen (of profielen) met duizenden ‘vrienden’. Toen er een profiel langs kwam met 4.999 ‘vrienden’ (het maximum) dat er duidelijk als een nep-profiel uitzag, zette ik de advertentie stop. De AI van Facebook liet mijn advertentie zien aan profielen die duimpjes gaven aan advertenties omdat dat voor hen een vruchtbare manier bleek om veel mensen binnen hun invloedssfeer te trekken.
Na een nachtje slapen en erover nadenken wist ik wat hier aan de hand was en wat ik ermee moest doen. Ik maakte een kopie van de advertentie, stelde mijn doelgroep nauwkeurig in en gaf aan dat mijn advertentie getoond moest worden aan mensen waarvan de kans groot was dat ze op mijn aanbod in zouden gaan. En dat ging goed!

Maar de inbreuk van nepprofielen op het advertentie plaatsingsbeleid was niet de enige kracht van buitenaf die misbruik probeerde te maken van mijn aanwezigheid op Facebook.
Zo kreeg ik, via een reactie die ik had geplaatst bij een post van één van mijn contactpersonen, een verzoek van een onbekende (of chatbot, wie zal het zeggen) om diegene als ‘vriend’ toe te voegen, want het zou wel erg onbeleefd zijn om mij ongevraagd een verzoek te sturen. Het grappige was dat ik even later precies dezelfde tekst tegen kwam in een andere taal. Ik kreeg ook een nep-contactverzoek van iemand waarmee ik al in contact stond. Verder werd ik onmiddellijk geblokkeerd door iemand die ik wilde behoeden voor toekomstige ellende en die mijn boodschap duidelijk niet begrepen had. En tot 2 keer toe kreeg ik op mijn Facebook bedrijfsaccount een fake e-mail met de opmerking dat als ik niet op de link in het bericht zou klikken mijn account geblokkeerd zou worden omdat ik het auteursrecht zou hebben geschonden.
Deze laatste misleidende activiteit had trouwens nog wel een staartje, want mijn chat-programma voor automatisch beantwoording raakte er ook door ontregeld en ‘geïnfecteerd’.

De nieuwe advertentie gaf al snel resultaat, maar dit bleek slechts een uitdaging te zijn voor mij om duidelijk aan te geven waar ik voor sta. In plaats van mee te gaan in wat de cliënt van me vroeg omdat ik dat tenslotte ook wel kan, heb ik duidelijk het verschil uitgelegd (ook voor mezelf!) tussen wat de cliënt van me vroeg en wat ik lever.

Rond volle maan voelde ik een onrustige energie in en om me heen. Ik kreeg er ook onrustige gedachten van. Ik dacht dat ik iets moest veranderen in de advertentie, maar toen ik dat probeerde lukte niets. Ik besloot even ‘tot mezelf’ te komen door met mijn ogen dicht te zitten en mijn aandacht naar binnen te richten, maar voor ik het wist vlogen mijn gedachten alle kanten op en voelde ik de onrustige energie in en om me heen krioelen.
Toen besloot ik helderheid te krijgen door een gesprek aan te gaan met mijn wijzere zelf. Schrijvend, want dan kan ik me beter focussen op dat innerlijke gesprek.
En dat lukte:
“Is er iets veranderd sinds gisteren?”
“Nee hoor, maar het is wel volle maan.”
“Oké, word ik dan zo onrustig van de maanenergie?”
“Ja.”
“Zonder dat ik iets te doen heb of moet veranderen?”
“Ja, precies! Onrustige energie betekent niet dat er iets (anders) van je gevraagd wordt. Het betekent dat de energie onrustig, chaotisch en druk is. De energie om je heen. Het kan andere mensen ook aanzetten tot actie. Jij hoeft deze energie alleen maar te ‘consumeren’, in te nemen en te neutraliseren zodat je weer je eigen energie en energiestroom kunt voelen. Onrustige energie gaat dus niet over jouw energie, maar over de energie in de buitenwereld.”
“Bedankt!”

Ach ja, natuurlijk! Het is allemaal zo logisch en simpel vanuit multidimensionaal perspectief.
Maar als het menselijke deel van jezelf wordt ondergedompeld in de chaotische energie van de fysieke werkelijkheid dan zie je het allemaal niet meer zo goed.
En dan is het belangrijk om je dat te realiseren en de verbinding met je totale wezen weer te herstellen voordat je je volgende stap zet op je levenspad.

< Vorige     Volgende  >

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Februari 2024
‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen
Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom en de kracht van invloeden van buitenaf
Januari 2024
In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid, de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)
Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT