HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen

Februari 2024

Je hebt vast weleens gehoord van de term ‘holding space’. Misschien doe je het zelf regelmatig tijdens groepsmeditaties of healingsessies. Maar wat is het precies? En waarom is het een belangrijke activiteit, zeker nu er chaos is in de wereld om je heen en er een nieuwe wereld wil ontstaan uit die chaos?

De term ‘holding space’ dekt de lading niet helemaal. Als we het letterlijk nemen dan lijkt het slechts te gaan om het afbakenen en open houden van een bepaalde ruimte. Waardoor een veilige ruimte gecreëerd wordt waarin heling kan plaatsvinden en een nieuwe creatie zich kan manifesteren zonder inmenging van buitenaf.
Maar welke ruimte? Kan het zomaar elke ruimte zijn? En is die ruimte leeg? Zo niet, wat bevindt zich dan in die ruimte?

Holding space in de fysieke werkelijkheid

Vergelijk het met de rol van de moeder bij een zwangerschap. De baarmoeder is de van de buitenwereld afgeschermde afgebakende veilige ruimte waarin een baby zich kan ontwikkelen tot levensvatbaar nieuw leven. De baarmoeder is dan niet leeg. Er heeft zich een zaadje in genesteld dat de volledige blauwdruk bevat voor de ontwikkeling van dat nieuwe leven.
Als moeder bescherm je niet alleen de ruimte. Je zorgt ook voor de bouwstoffen die de baby nodig heeft om te kunnen groeien en zich te kunnen ontwikkelen, en je verzorgt de levensfuncties die de baby zelf nog niet (volledig) ontwikkeld heeft.

Na de geboorte is de baby weliswaar levensvatbaar, maar ook dan is het nodig om dat nieuwe leven een veilige ruimte te bieden en bepaalde functies over te nemen die nog niet (voldoende) ontwikkeld zijn. Net zolang totdat dit nieuwe mens in staat is de eigen ruimte af te bakenen en het eigen, op anderen en het geheel afgestemde, leven vorm te geven.

Als de buitenwereld vat op je krijgt is het vrijwel onmogelijk je eigen afgestemde leven vorm te geven. De bestaande wereld staat namelijk los van het geheel en een individueel leven vorm geven gaat onherroepelijk ten koste van de levens van anderen. Je leert dan òf hoe je jouw leven zo comfortabel mogelijk kunt leven óf je leert dat je het niet waard bent om een comfortabel leven te mogen leven. Niemand houdt ruimte voor jouw nieuwe leven open. In plaats daarvan kijken ze naar wat jij toevoegt aan hun leven en hoe jouw leven past in het leven dat zij al hebben opgebouwd.
Zo’n leven gaat altijd knellen, omdat jouw mogelijkheden om je leven vorm te geven niet aansluiten bij de mogelijkheden van anderen. De mogelijkheden zoals die zijn vastgelegd in ieders unieke blauwdruk.

Het is gelukkig altijd weer mogelijk om vanuit een niet-afgestemd leven je eigen unieke afgestemde leven te gaan vormgeven. Dat gaat echter niet zomaar, en ook dan is het nodig dat iemand anders de ruimte voor jou afbakent en je afschermt van invloeden van buitenaf. En dat iemand de functies van jou overneemt die je nog moet ontwikkelen om volledig zelfstandig je eigen afgestemde leven vorm te kunnen geven binnen de bestaande werkelijkheid.

Gelukkig zie ik dat om me heen steeds vaker gebeuren. Mensen die geen ondersteuning krijgen vanuit de huidige maatschappij maar aan hun lot worden overgelaten, worden onder hun hoede genomen door mensen die zien wat er nodig is om deze mensen weer ‘op de rit’ te krijgen. Ze geven hen precies wat ze nodig hebben om hun eigen mogelijkheden te kunnen ontwikkelen.
‘Holding space’ is dus niet alleen een activiteit die in de geest plaatsvindt, maar het is ook een concrete activiteit in het dagelijkse leven.

Holding space in het kwantum veld van onze werkelijkheid

De eigen unieke blauwdruk houdt niet op bij de eigenschappen van de mens, zoals het fysieke lichaam, de geest, de persoonlijkheid, het karakter, het intellect. Ook het leven dat dit mens kan vormgeven in de wereld, met deze unieke combinatie van eigenschappen en in samenwerking met andere mensen, maakt deel uit van die unieke blauwdruk.

Waar de blauwdruk van ieder mens in het DNA is vastgelegd, is de blauwdruk van het leven van ieder mens in een levensplan vastgelegd.
Beide blauwdrukken zijn een weergave van de deeltjes materie zoals die zich bewegen op het kwantumniveau van ons bestaan.

Door ‘aanwezig’ te zijn in deze kwantumruimte, reserveren we als het ware de deeltjes materie waarmee we onze, op elkaar afgestemde, individuele en gezamenlijke toekomst kunnen vormgeven. Deze deeltjes kunnen dan niet meer worden geclaimd en gebruikt door mensen die hun leven vormgeven zonder rekening te houden met de samenhang van het leven.
Als we onze deeltjes niet reserveren, dan kunnen zij dat wel.
Onze mogelijkheden om een afgestemd leven vorm te geven worden hiermee beperkt, omdat de deeltjes die anderen zich toe-eigenen niet meer voor ons beschikbaar zijn.
Hierdoor wordt de manifestatie van de nieuwe wereld vertraagd.

‘Holding space’ is dus een heel belangrijk onderdeel voor de manifestatie van een nieuwe wereld. Een wereld waarin alle levens zo op elkaar zijn afgestemd dat iedereen, niemand uitgezonderd, het best mogelijke leven kan vormgeven en beleven.

< Vorige    

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Februari 2024
‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen
Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom en de kracht van invloeden van buitenaf
Januari 2024
In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid, de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)
Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT